Details
Biota LACTO Activator (navulling grootverbruik 100.000 ltr)
Melkzuurbacteriën voor koivijvers
Natural Aquatic is het gelukt om de juiste melkzuurbacteriën nu zelf te kweken voor gebruik in tuinvijvers. Biota LACTO
Melkzuurbacteriën zijn bacteriën uit de groep Lactobacillus en produceren Melkzuren.
Deze bacteriën hebben per definitie niks te maken met Melk, maar de naam van het zuur en het bekendste gebruik het bewerken van melkproducten als yoghurt en het maken van zuurkool.
De zuren, die zij produceren hebben we melkzuren genoemd, maar ze produceren veel meer stoffen die zeer nuttig zijn bij het biologisch evenwicht en de afbraak van organische stoffen in water.
Zo worden onder meer de volgende enzymen geproduceerd zoal Amylase, Phytase, Protease en Lipase.
Deze helpen mee bij de afbraak van eiwitten, in de vijver eiwitten van organisch materiaal.
Ook maken lactobacillen stoffen aan die pathogene (ziekmakende) bacteriën remmen of doden. Bacitracin, reuterin, zijn 2 stoffen die door bacteriën worden aangemaakt die antibacterieel werken.
De melkzuren hebben een ongunstige werking op de groei van pathogene bacteriën.
Tijdens het kweekproces in de Biota activator worden alle voor de vijver nuttige stoffen aangemaakt. Met behulp van de juiste voedingstoffen speciaal geselecteerde bacteriestammen worden tijdens dit proces enzymen, antibiotische stoffen, en melkzuren gemaakt. Deze voegt u na activatie toe en deze kunnen hun werk gaan doen.